Folytatva a hagyományokat első hetünk az iskolában Szent Istvánra emlékezve telt el. Idén 2 nagy témakört állítottunk középpontba.

120 évvel ezelőtt szentelték fel a Szent István Király templomunk kápolnáját.

Tanulóink a hét folyamán a templomhoz és első királyunkhoz kapcsolódó alkotásokat készítettek, melyek a templomi kiállításon láthatóak.

István atya minden évfolyam számára interaktív kiállítást tartott a templom történetéről és az ott látható kegytárgyakról. Különleges programként iskolánk alsó tagozatos tanulói körbe ölelték szeretett templomunkat, melyről drónfelvétel is készült. Ezt hálásan köszönjük Petrács Alex apukának.

A témahét egy másik napján diákjaink egy túraútvonalat jártak végig.

AZ első állomás a temetődomb, a második állomás a Tisza-völgyi bemutatóház volt.

A temetődombnál annak történetéről és keletről idevándorolt ismeretlen népcsoport temetkezési szokásairól hallhattak kiselőadást. Kiderült, miért kell óvni a temetődomb ősi növényzetét. Végül egy feladatlap kitöltésével zárult a foglalkozás.

A bemutatóházban Ábrahám Krisztián kalauzolt végig minket és mesélt sok érdekességet országunk első tájvédelmi körzetéről, a Pusztaszeri Tájvédelmi körzetről és annak élővilágáról, a madárvilág sokszínűségéről. Megtudhattunk olyan érdekességet, hogy a Fehértó nevének legelső említése 1075-ben történt.

Ökoiskola címünknek megfelelően a templomhoz köthető alkotások főleg újrahasznosított anyagokból készültek.

A természetjárást, és a védett természeti területeink megismerését, mint témaheti programot szintén a fenntarthatóságot tudatosítva szerveztük. Ezúton is köszönjük Ábrahám Krisztiánnak a bemutatóházi tárlatvezetést.

A hét diákmisével zárult. Sutka István Atyának is köszönettel tartozunk a gyermekközpontú foglalkozásokért.