Augusztus 6-11. között iskolánk 42 tanulójának nyílt lehetősége Zánkán táborozni a sikeres Erzsébet-tábori pályázatunk eredményeként.

Köszönhetően a különleges és felejthetetlen tábori életnek, hangulatnak, a jó időnek és a sok-sok programnak, mindenki nagyon jól érezte magát, fáradtan, de csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza. Beszélgettünk, játszottunk, ettünk és nagyokat fürödtünk a Balatonban, de ezek mellett olyan klassz dolgokat is kipróbálhattunk, mint a sárkányhajózás, a kalandparkbéli akadálymászás, a hadirepülők pilótafülkéje,a robotprogramozás vagy épp a fizikai jelenségekre épülő varázstrükkök. A csocsótól a trambulinig volt számtalan játék, kézműves-foglalkozások, táncház, filmvetítés, koncertek, tábortűz, tábori Olimpia és Ki mit tud? Az érdeklődők Kovács Katalin kajakos olimpikonnal is találkozhattak és kérhettek közös fotót, autogramot. Minden reggel közösen tornáztunk, sőt saját indulónk is volt (aki nem hiszi, járjon utána). Sétahajós kiránduláson is jártunk, ahol sok érdekességet hallottunk a Balatonról, a kecskeköröm legendáról. Büszkén húztuk ki magunkat, amikor a programvezető előadók, pedagógusok elismerően szóltak a gyermekeink tudásáról, ügyességéről (és ez elég gyakran előfordult!). Hazafelé, utunkat megszakítva a vértesszőlősi előembertelepen tanultunk Samuról és az ő világhírű tarkócsontjáról. Az M1-es autópályán a tatabányai Turul madár intett búcsút nekünk, és az idei közös nyaralásunknak. Egy biztos, egyetlen percig nem unatkoztunk!

„Nekem a Lego robotok programozása tetszett a legjobban, de nagy élmény volt a sárkányhajózás is. A kalandparkban nem mertem felmászni a magasba, mert féltem, az ősemberparkot meg átaludtam a buszon. Nagyon szeretnék máskor is táborozni!” – emlékezik vissza az ötödikes Csík Roli. Nagygyörgy Natália leendő nyolcadikos szavai: „Nagyon jó volt, nem is kérdés, hogy szeretnék-e máskor is menni. Jó volt a társaság és a programok is felejthetetlenek voltak. Számomra a sárkányhajózás volt a legjobb, na meg a tanárok hozzáállása, akik bár képviselték a tanári szigort, mégis lazábbak voltak és ez által sokkal jobban éreztük magunkat.”

Ez úton köszönjük a lehetőséget a pályázatot kiíró Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, a pályázati anyag összeállítását Bitterné Benkó Ilona tanárnőnek, a kísérő nevelőknek a munkájukat, a támogatást Barna Károlyné igazgatónőnek és természetesen a táborozó gyerekek szüleinek. Reményeink szerint folyt. köv. jövőre!

Pölösné Hudák Dóra

Bitterné Benkó Ilona

Csányiné Üveges Mária

Szabó Judith

Megérkeztünk

Regula Móka


Reggeli torna


Fizikai kísérletek


Lali varázsol


Haditechnikai park


Pilótáink


Sárkányhajózás


Hajóorr


Hajótat


Digitális varázslóképző


Lányok a vízben


Fiúk a vízben


Parti osztag


Csipet-csapat


Hajókirándulás


Kalandpark


Kalandos


Norbi mosolya őszinte… 🙂


Mi voltunk a Magenták


Vértesszőlős


Samu


The End