Esztendőről esztendőre október 4-én ünnepeljük az Állatok világnapját. Még a 12. század végén-13. század elején élt egy ember, aki ezen a napon halt meg, s a legenda szerint értett az állatok nyelvén és azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Ő Assisi Szent Ferenc, aki később az állatok védőszentje is lett.

Iskolánkban idén az ünnepet a Noé bárkája történet köré fűzve ünnepeltük meg. A rajz szakkörösök egy nagy bárkát készítettek, amit a gyerekek alkotta állatokkal töltöttünk meg, majd a tanulóink által behozott plüssállatokkal élő bárkát alkottunk az egyik szünetben. Miután az osztályok között versenyt is hirdetünk, hogy melyik közösség hoz be a legtöbbféle állatot, elképesztő mennyiségű és fajta plüss érkezett a Állatok világnapján az iskolánkba.

A jó hangulatú program mellett reméljük, a nap üzenete is emlékezetes marad: sosem szabad elfeledkeznünk a bennünket körülvevő környezetről, védenünk és ha tartunk, felelősen kell tartanunk az állatokat nemcsak ilyenkor, amikor felhívják rá a figyelmet, hanem az év minden egyes napján!