Január 19-én került megrendezésre immáron második alkalommal iskolánk farsangi jelmezbálja, melyen való részvétellel az időközben létrejött „Szatymazi általános iskolás gyermekekért” Alapítványt támogatták a bálozók. Az alapítványról annyit érdemes tudni, hogy a Szent István Katolikus Általános Iskola diákjainak érdekeit kívánja szolgálni, s elsődleges konkrét céljai között jelenleg iskolánk udvarának megszépítése áll (az előző bálból és a jelenlegiből befolyt összeg már minden bizonnyal elegendő lesz ahhoz, hogy látványos változtatásokat eszközölhessünk egy gyermekbarátabb udvar érdekében). Az alapítvány alapító tagjai Veres Tiborné, nyugalmazott tanítónőnk és Barna Károly, községünk polgármestere, kuratóriumi tagok Barna Károlyné, igazgatóasszony, Nagymihály Tünde, igazgatóhelyettes, valamint Marótiné Kónya Andrea és Salánkiné Gera Márta, szülők, az alapítvány elnökségi posztját pedig Pölösné Rovó Zsanett, tanítónő tölti be.

Visszatérve a bál estéjére elmondható, hogy tulajdonképpen egy nyitott mesekönyvvé változott a Faluház és környéke, egyre-másra érkeztek ugyanis a különböző mesehősöket megszemélyesítő jelmezbe bújt vendégeink, hiszen ez volt a bál idei tematikája. Hátrahagyva a mindennapi gondjainkat egy jó hangulatú, programokkal teletűzdelt estén vehettünk részt, többek közt a pedagógusok vicces meseműsorával és a bálkirálynő, Farkas Fiona Anett és a bálkirály, Sutka Minyon István atya megválasztásával. Miután az est folyamán a jövő évi téma is megszavazásra került, már lehet is gondolkodni, hogy a jövő évi rendezvényen milyen maskarát öltsünk magunkra ahhoz, hogy hitelesen tudjuk megjeleníteni a 20-as, 30-as évek világát. Végül, de nem utolsósorban engedjék meg, hogy itt és ezúton is megköszönjük mindazoknak a támogatását, akik hozzájárultak a bál sikeres megvalósulásához, illetve ezáltal közelebb segítettek minket az alapítvány által kitűzött célok megvalósításához.

Támogatóink voltak: Bakos Brigitta, Bálint Olga, Barna Károly és felesége, Bartók Miklós és felesége, Borsi Hajnalka, Budai Sándor és felesége, Csík Gáborné, Dr. Rovó István és felesége, Farkas Krisztián és felesége, Frank Dezső, Harmati Judit és Misky István, Horváth Tamás és Horváth László, Jáger Tamás és felesége, Kajári családi gazdaság, Kasza Ágnes, Kis Csaba, Kónya István és felesége, Kopasz Éva, Lazi könyvkiadó, Makra Katalin, Maróti Tamás és felesége, Nagy János és felesége, Oláhné György Tünde, Polgár Tibor és felesége, Pölös László és felesége, Pölös Petra és a Precision Dekor és Rendezvény, Rovó Edina, Sinkovics Kamilla, Sipos-Fülöp Eszter, Szabó Péter, Szabóné Trázer Tímea, Szász Péter és felesége, Szatymazi Polgárőrök, Szatymazi Posta, Szemerédi Krisztián, Tóth László és felesége, Törpi diszkont.

Méltó zárszóként hadd idézzem Harmati Judit és Misky István levelének igencsak jól eső sorait, melyet a bál után kaptunk – nem mellékesen ők ajánlották a fel a tombola idei fődíját, egy 3 napos wellnes hétvégét a mátraszentimrei Narád hotelbe: „Köszönjük szépen a meghívást. Nagyon szívesen ajánlottuk fel a fődíjat, mert példaértékű munka folyik az iskolában. Szívet melengető összefogást tapasztaltunk. Köszönjük az ajándékokat, a sok kedves szót, melyet a gyerekektől és a szülőktől kaptunk.

További sikeres munkát, sok boldog és elégedett gyermeket és szülőket kívánunk!”
Találkozzunk jövőre is!

Pölösné Rovó Zsanett és Pölösné Hudák Dóra