2019. március 26-án iskolánk angol munkaközössége ismét megrendezte a hagyományos Területi Tematikus Angol Versenyt, melynek a fő célkitűzése az élményszerű, játékos és sikerélményekkel kecsegtető nyelvhasználat és nyelvgyakorlás.

Idén a „Homes”, vagyis Otthonok témakörben mérettetett meg 5 település (Dóc, Harkakötöny, Öttömös, Pusztamérges és Szatymaz) 7 csapata. Előzetes feladatként álomházakat terveztek/készítettek a diákok, majd a hiányos dalszöveg kiegészítésétől a bútorkirakón és a filmes memóriajátékon át a különféle népek jellegzetes lakóhelyével kapcsolatos rejtvényig sok érdekes feladat várt a gyerekekre a verseny délutánján is, sőt előkerült az Activity is. A pontok összesítése alatt szendvicsbüfé és finom tea várta a résztvevőket, majd kihirdetésre került a végeredmény:
I. helyezett: Szatymaz II. (Kónya Eszter, Szabó Laura, Papp Roland)
II. helyezett: Szatymaz I. (Bozsics Emese, Horváth Rianna, Polgár Szimonetta)
III. helyezett: Öttömös (Makra Emma, Péter Gréta, Vásárhelyi Olivér, felkészítő tanár: Kiliti Zsuzsanna)
Különdíj: Pusztamérges (Angelo Ádám, Frank Barbara, Kovács Máté, felkészítő tanár: Pfeilmayer-Ördög Andrea)
A jó hangulatú, sikeres délután szervezői és az eredményes szatymazi diákok felkészítő tanárai: Doszpod Endréné, Lindholm-Csányi Eszter és Pölösné Hudák Dóra. Köszönjük vendégeinknek, hogy ellátogattak hozzánk – szeretettel várunk mindenkit jövőre is!