1. szeptember 2-6.

Immár hagyományosan az iskolakezdés első hetében megrendeztük a Szent Istvánról elnevezett témahetünket.
Az új téma, amit körüljártunk ezen a héten az Árpád-kori szentekről szólt. Minden osztály kiválaszthatta kedve szerint azt a szentet, akiről igyekezett a legtöbb információt összegyűjteni.

Feladata volt a tanulóknak egy rajz készítése is, amelyet a hét utolsó napján kiállítottunk, hogy aki bejön az iskolába, láthassa a gyerekek kreatív munkáját.  Láthattunk Szent István életéből jeleneteket, nemcsak rajzon, hanem élőkép formájában is.

Közben készültek Árpád-kori ékszerek, és elkészültek a koronázási jelvények mérethű másolatai is. Ezeket az alkotásokat is kiállítottuk az iskola földszintjén.  A megnyitóra a templomban került sor, ahol igazgatónő bemelegítő szavai után Sutka István atya mesélt élményszerűen az épületről, a falu lakosainak kitartó, építő munkájáról.

A témahét utolsó napján hívtuk és vártuk a szülőket egy Családi Napra. Nem titkolt célunk volt, bevonzani a szülőket az iskolába, hogy még jobban megismerhessék az itt folyó oktató-nevelő munkánkat. Szerettük volna elérni, hogy a családtagok is bekapcsolódjanak a témahét programjaiba. Ezért igyekeztünk olyan lehetőségeket kínálni, amelyhez mindenki kedve szerint csatlakozhatott. Volt „Szülőmegőrző”, ahol Nagyné dr Hegedűs Anita várta az anyukákat és apukákat egy vidám beszélgetésre. Aki kimondottan a történelem titkai iránt érdeklődött beülhetett Berta Norbert izgalmas koronatörténeti interaktív előadására. A kisebbek és a nagyobbak szinte zárásig birtokukba vették a népi játékokat, sőt néhány felnőtt is próbálkozott. A sport programokról a testnevelő tanárok gondoskodtak egy izzasztó szülő-diák röplabdameccs kapcsán. A vállalkozó kedvűek különféle jelmezek és kellékek segítségével korhű fotókat készíttethettek magukról, melyhez ezúton is köszönjük Szabó Sándor önzetlen segítségét. Megfáradt tagjainkat a Szent István mozi filmjein pihentettük, és hogy még inkább moziban érezzük magunkat, pattogatott kukorica járt a film mellé. A délutáni melegben jól esett a Nőegylet tagjai által készített hűsítő limonádé elfogyasztása. Az éhségünket óriás palacsintával csillapítottuk, amelyet a Szatymazi Gondozási Központ munkatársai Simon Lajosné Ildikó irányításával sütöttek. Mindezek természetesen nem valósulhattak volna meg a Szatymazi Önkormányzat 120 ezer forintos támogatása nélkül. Köszönjük mindenkinek a munkáját, támogatását! Köszönjük a szülőknek, hogy megtisztelték rendezvényünket, és együtt játszottak velünk.