Április 19-től 23-ig fenntarthatósági témahetet tartottunk iskolánkban részben jelenléti és részben online oktatásban. Az idei év kiemelt témája az erdő ökoszisztémája volt, melyet igyekeztünk a jelenlegi lehetőségekhez mérten változatos formában feldolgozni.

Tudományos, kreatív és tréfás szorgalmi feladatokat kaptak a téma iránt érdeklődő tanulók a tanórákon belül és kívül egyaránt.

Az alsó tagozatban az erdő hasznát bemutató faliújság, az erdőt megmentő szuperhősről szóló képregény és számos csodálatos rajz készült az adott témában. Az első osztályosok részt vettek egy faültetésen is a falu fásítási programjának keretében.

A felső tagozatos tanulók prezentációkat, maketteket, plakátokat, rajzokat és fotómontázsokat készítettek az erdő és a klímaváltozás kapcsolatát megvizsgálva, valamint az ezerarcú erdőt bemutatva. A költői képességekkel rendelkezők pedig elgondolkodtató verseket írtak az erdőről. Az egyes tantárgyakon belül a tanórák anyagában is megjelent az erdő téma.

A hét folyamán néhányan pedig egy faöleléssel fejezték ki szeretetüket a természet iránt, amelyet a beküldött fotókból szerkesztett videó is bizonyít.

Mindenkit dicséret illet, de külön szeretnénk kiemelni azokat a tanulókat, akik több szorgalmi feladatot is teljesítettek: Balázs Kevin, Balogh Vivien, Bartók Miklós Dániel, Berta Melinda, Bezdán Balázs, Döme Balázs, Csányi Soma, Dobó Jázmin, Gajdos Máté, Kádár-Németh Bettina, Kiss Kiara, Kiss Zoé, Kormányos Panna, Kőházi Maja, Lénárt Lili, Menyhárt Lili, Molnár Máté, Polgár Loretta, Palotás Kincső, Posta Dorina, Róvó Máté, Sípos Fülöp Eszter, Szabó Benedek, Szabó Sára, Szilasi Karina, Tót Dániel, Tóth Dániel Koppány, Tulipán Liliana, Vass Lili, Vékes Fanni, Zsoldos András.

Köszönet jár azoknak a pedagógusoknak és szülőknek is, akik motiválták, irányították és segítették a tanulók munkáját a témahéten.