Büszkeséggel tölti el iskolai közösségünket Bárdos Laura 3.a osztályos tanuló   nagyszerű teljesítménye. Minden év februárjában rendezi meg a szegedi Karolina Általános Iskola az Egyházmegyei Szavalóversenyét, amely a Házasság Hete programjait színesíti. Bárdos Laura különdíjat kapott nagyszerű versmondásáért.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ráirányítsa tanulóink figyelmét a házasság és a család fontosságára. A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.
 Tehetséges versmondónk „Juhász Magda: Jó leszek, ígérik a gyerekek” versével varázsolta el a közönséget és a zsűri tagjait. Teljesítménye tanuló társait is ösztönzi a versek értő olvasására és előadására. Felkészítő tanára: Zomboriné Őze Edit. Szívből gratulálunk mindkettőjük sikerének!