Az eseményt megelőző napokban megtisztelve éreztem magam, mikor a szervező osztályok egyik osztályfőnöke meghívott a zsűri tagjainak sorába. Örömmel és várakozással telve érkeztem a helyszínre, a programnak hagyományosan helyet biztosító Dankó Pista Művelődési Házba.

Tudtam, hogy az osztályok mindegyike produkcióval készül – egy-két próbafolyamatba pillanatok erejéig bele is csöppentem –, de az előadott műsorok színvonala meglepett. A csoportokat nézve két dolog járt a fejemben: mikor volt idejük az egyébként is túlterhelt osztályfőnököknek mindezek betanítására, és hogyan hozzunk igazságos döntést, mikor minden résztvevő szenzációsan szerepelt. A rangsor kialakításán Zsoldi Ernő tanár úrral hosszasan gondolkodtunk. Szempontjaink között szerepelt – a műsorszám hangulatteremtő ereje, dinamikussága, összehangoltsága mellett –, hogy az osztály egészét mozgatta-e meg a felkészülés, vagy csak a közösség egy része bújt jelmezekbe. Az értékelést követően gördülékenyen, lendületesen levezényelte Bitterné Benkó Ilona tanárnő a tombolasorsolást, mely sok tanulót juttatott értékes nyereményekhez. Ezen ‘kötelező’ elemeken túl elkezdődött az igazi farsangi mulatozás, melynek hangulata annyira fergeteges volt, hogy többször én is a táncolók közt találtam magam.

Ezúton köszönjük a szervezésben részt vállaló szülők munkáját, a Hodács Pékség büféasztalának széles kínálatát és dolgozóinak türelmes hozzáállását, valamint a felajánlott tombolatárgyakat az Antares Kft.-nek, a Mini ABC-nek, a Törpi Diszkontnak, a szatymazi Zöldség-gyümölcs üzletnek és a Szatymaz Repülőtér Kft.-nek.

Helyezettek:  I. 5.a osztály

II. 6.b osztály

III. 8.a osztály

Különdíjas: 5.b osztály

Rácz Andrea