Iskolánk március 14-én, az állami ünnep előtti nap reggelén tartotta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről és hőseiről való megemlékezést.

Azt gondolom, nincs abban semmi túlzás, hogy fantasztikus és lenyűgöző előadás idézte meg az egykor történteket s még a legerősebb emberkék szemében is ott csillogtak azok a bizonyos, meghatódottság szülte könnycseppek. A gyerekek drámajátéka, a táncosok és tornászok finom mozdulatai, a vetítések, árnyak, füstfelhők, zenék tökéletes műsort varázsoltak a szemünk és a lelkünk elé. A hatalmas magyar lobogó alatt megbújva, a sok-sok azt simogató gyermek kezet látva nehéz volt nem érezni, hogy mennyire összetartozunk és hogy a jövő alakulása, alakítása bizony ezekben a csöpp kezekben van.

Az ünnepi műsorban résztvevő gyerekeknek ezúton is hálás szívvel gratulálunk a különleges élményért, amellyel megajándékozták a nézőközönséget, akárcsak a műsort megálmodó és színpadra állító pedagógusoknak: Pölösné Rovó Zsanett, Lindholm-Csányi Eszter, Rácz Andrea, Daniné Prohászka Ildikó, Bíró Ildikó. Köszönetünket fejezzük ki továbbá Madácsi Ildikónak a tornászok és Roszkos Annamáriának a táncosok felkészítéséért.

Pölösné Hudák Dóra