Iskolánk legidősebb diákjai életük fontos állomásához érkeztek, pályaválasztás előtt állnak. Döntésük egész életre kiható következményekkel járhat, ezért különösen fontos, hogy a megfelelő információkkal lássuk el őket.

Ezt elősegítendő november 13-án – első ízben – pályaorientációs napot szervezett a Szent István Katolikus Általános Iskola. A tanítás nélküli munkanapon a 7-8. osztályosok az intézményen kívül, üzemlátogatással töltötték a délelőttöt. A SZEFO, az Autóklub és a Bodrogi Bau vezetősége és munkatársai készségesen fogadták és kalauzolták a fiatalokat.

A középiskolák az Ifjúsági Ház pályaválasztási rendezvényén pedig látványos, kreatív standokkal, bemutatókkal igyekeztek a döntéshozatalt megkönnyíteni. Nyolcadikosaink nagyon hasznosnak és szórakoztatónak  értékelték a programot. Hatása máris mérhető, hiszen többen megváltoztatták a korábban kialakított jelentkezési sorrendet.

Az alsóbb évfolyamok tanulói – életkoruknak megfelelően – iskolán belüli helyszíneken ismerkedtek az egyes szakmákkal, foglalkozásokkal. A különböző állomásokon a játékos feladványok, kézügyességet is igénylő csoportmunkák modern, illetve kiveszőfélben lévő mesterségek megismertetésére törekedtek. Vitathatatlan, hogy az ebédlőbe és az iskolaudvarra szervezett rendőrségi bemutató örvendett a legnagyobb népszerűségnek.