A 2017-es év utolsó tanítási napján – osztálykeretek közti bensőséges ráhangolódást követően – diákjaink közösen a templomba vonultak. A Plébánia nemcsak helyszínt biztosított, hanem különleges hangulatot is adott az iskolai produkciónak. A gyerekeket már belépéskor megérintette az ünnepi díszben pompázó templom, melybe első alkalommal nem szentmisére érkeztek.
Formabontó, talán még meghökkentő is volt, ahogyan angyalkák lepték el az oltárt; szokatlan szerepben jelent meg Sutka István atya is, és bizonyára ritmikus gimnasztikás lányok szalagjai sem suhogtak még templomi környezetben. A teljes előadás alatt azt éreztem, hogy az építmény minden szeglete és négyzetmétere gyermekközelivé vált, beleértve a mennyezetet is, ahol felvillantak a szószékről mesét olvasó Burkusné Gyöngyike szavait érzékletessé tevő illusztrációk.
A látványos elemeken túl az érzékelés még egy területére hatott a műsor, hiszen a Gyertyaláng kórus a karzatról ismert karácsonyi dalokat adott elő, sőt még közös éneklésre is rábírta a gyerekközösséget.
Köszönjük a szereplő diákok és a felkészítő tanárok Madácsi Ildikó, Pölösné Rovó Zsanett és Szűcsné Gera Julianna munkáját!