Ez év február 28-án, az év egyik leghidegebb napján, a szatymazi 7. osztályos diákoknak lehetőségük nyílt ellátogatni a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Termosz laboratóriumába, hogy kihelyezett fizika és kémia órákon vegyenek részt.

A munka párhuzamosan folyt a két tantárgyból szaktanáraik, Daniné Prohászka Ildikó és Bertók Mónika vezetésével két szomszédos laborhelyiségben. Az alapos balesetvédelmi oktatást követően a gyerekek nagy érdeklődéssel vetették bele magukat a munkába.

A fizika témakörében megismerkedhettek a saját készítésű fényképezőgép fantasztikus képalkotó képességével és bebizonyosodott számukra, hogy az ember bármire képes egy kis kitartás és kreativitás segítségével.

Kémia órán titkosírással adtak maradandó nyomot gondolataiknak. Ezután megvizsgálták a filctollak színezőanyagának összetételét ill. szétválasztásának módját. Végezetül a cukorszirup szivárvány ragyoghatta be a lelkes alkimisták napját.

A résztvevők elmondása alapján pozitív élményként marad meg emlékeikben ez a különleges nap. A gyors oda- és hazajutásban a CE Glass Industries buszjárata sietett a segítségünkre, így bár éhesen, de élményekkel telve térhettek haza diákjaink az egész délelőtti munka után.