Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Szegedi Területi Szervezete március 22-én tartotta a víz világnapi ünnepi rendezvényét Szegeden. Gazdag Erzsébet, az ATIVIZIG igazgatóhelyettese a Föld édesvízkészletének megóvását, a víz fontos szerepét, a környezetünket károsító tényezőket és a természetben rejlő megoldási lehetőségeket emelte ki köszöntőjében.

Az ENSZ által meghatározott idei jelmondat a „Védd természetesen!”, melyhez kapcsolódóan Hornyák Sándor, a szegedi vízügyi igazgatóság munkatársa tartott a díjkiosztáson megjelent gyermekeknek előadást.

A Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajz- és alkotópályázatra 260 pályamű érkezett a dél-alföldi régióból, valamint az ország más pontjairól, illetve a határon túlról, Romániából és Szerbiából is számos alkotás érkezett a felhívásra. Az 5-11 évesek rajz-, míg a 12-18 éves korosztály alkotópályázatra nevezhetett. A zsűri értékelését követően összesen 13 mű került díjazásra a szegedi ünnepségen.

A regionális pályázat díjazottjai között szerepelt a Szent István Katolikus Általános Iskola három diákja is:

A II. korcsoportban, a 9-11 évesek kategóriájában Kelsch Vanda 3.A osztályos tanuló 3. helyezéstért el, a III. korcsoportban (12-18 évesek) pedig Ocskó Lili (6.B) a 2., Király Lilla (6.B) a 3. helyért járó oklevelet és tárgyjutalmat vehette át. Gratulálunk!

Bíró Ildikó