Április 12-én került megrendezésre a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a 11. könyvtárhasználati verseny. A nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésre a 7-8. osztályos diákokat várták. A vetélkedő, mely minden esztendőben meghatározott téma köré szerveződik, az idén Babits Mihály születésének 135. évfordulója előtt tisztelgett.

Iskolánk több alkalommal részt vett már a színvonalas és érdekes versengésben, amelyre mindig lelkesen készülnek a kiválasztottak. A négytagú csapat tagjai változatos feladatokkal „küzdöttek meg”; előzetesen versillusztrációt készítettek a ‘Messze, messze…’ című költeményhez, valamint Babits egy szabadon választott versének előadására készültek fel. A verseny helyszínén pedig – igazi csapatmunkában – a költő munkásságához kapcsolódó lexikális és könyvhasználati feladványokat oldottak meg.

Eredményességük várakozáson felüli volt, hiszen a tavalyi második helyezés után a Szent István Katolikus Általános Iskola az idén az első helyen végzett.

Köszönjük a csapat tagjainak – Farkas Fanni 8.b, Kőszegi Vivien 8.b, Lecsuk Ildikó 7. a, Sováczki Dominik 8.b – a lelkiismeretes munkát!

A felkészítő tanárok: Farkas-Csamangó Etelka és Rácz Andrea