Iskolai ünnepségeken, községi rendezvényeken fel-felhangzik egy hang, mely ellentmondást nem tűrő módon vált ki csodálatot.
A lankadó figyelem éberré válik, a hátsó sorokban csendesen zajló beszélgetés félbeszakad, és pillanatokon belül – még a zenéhez nem értő ember is – a hatása alá kerül.
Istenadta tehetséggel, támogató, önfeláldozó szülői háttérrel és egy kiemelkedő felkészítő tanár, Héjja Bella Emerencia közreműködésével a siker garantáltnak látszik. A törékeny alkatú fiú, aki egyéb művészeti ágakban és tanulmányaiban is maximálisan teljesít, minden megmérettetésről büszkén térhet haza.

A 2017/2018-as tanévben elért eredményeit csokorba gyűjtve szeretnénk megköszönni Viktornak, hogy iskolánk és településünk hírnevét öregbíti.
A tanév kezdetén a Csongrád Megyei Önkormányzat által szervezett Hungarikum-vetélkedő megyei első helyezettnek kijáró díját érdemelte ki népdaléneklés kategóriában.

2017. november 8-án, Dévaványán a VII. Kádár Ferenc Népzene és Néptáncversenyen szerepelt, ahol arany fokozatot és országos aranypáva KÓTA fokozatot szerzett.

2018. március 2-án az egyházi iskolák számára rendezett III. Nits Márta Országos Ökumenikus Népdaléneklési Versenyen kiemelt arany minősítést kapott.

Kunszentmiklóson március 14-én, a Tiszán innen Dunán túl Népdaléneklési Verseny megyei fordulóján kategóriájában I. helyezést ért el, így ő képviselete Csongrád megyét az országos versenyen. A verseny az Oktatási Hivatal és a Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében valósult meg.
Következett a Deszki Maros Menti Fesztivál, ahol már 7. éve résztvevője a versenynek. Szóló népdaléneklési felső tagozatos kategóriában elhozta az I. helyezést.

Végül Érden, május 19-én, a Tiszán innen Dunán túl Népdaléneklési Verseny országos fordulója zajlott le. A megmérettetés kimagasló szakmai zsűri előtt történt. Kiemelt arany minősítéssel jutalmazták teljesítményét. A verseny után lehetőség nyílt a zsűrit tagjaitól, Németh Istvántól és Sebestyénné Farkas Ilonától (Sebestyén Márta édesanyja, Kodály Zoltán egyik utolsó tanítványa) szakmai értékelést kérni.
Kitartást és sok erőt kívánunk Viktor, hogy járhasd az utad tovább, mi pedig büszkék lehessünk rád!