Iskolánk hagyományaihoz híven a tanév végéhez közeledve, június 12-én gyereknapot tartottunk.
A program a Magyar Labdarúgó Szövetség érmeinek átadásával indult, majd az éves diákügyeleti munka értékelése következett. A továbbiakban osztály, illetve egyéni szinten is elismerésben részesültek a ‘hétfő reggeli gondolatok’ megjelenítésében, illusztrálásában jeleskedő tanulóink.

A gyereknapi meglepetés részeként jégkrémet kaptak a diákok, majd az alsó és felső tagozat részére átmenetileg különböző helyszínen folytatódtak az események. A kisebbek az iskola udvarán aszfaltrajzversenyt rendeztek, osztályszinten vetélkedtek egymással.

A felső tagozatosok – az előző napon kihirdetett vegyes összetételű csapatokba rendeződve – a templomkertbe vonultak, és megkezdődött a hét állomáshely bejárásával teljesíthető versengés. Az első kihívás, melynek kivétel nélkül mind a tizennégy csapat megfelelt, az újszerűség elfogadása volt, melyet a szokásos osztálykeretek megbontása idézett elő. A feladatok összeállításánál elsődleges szempont volt a feladvány szórakoztató jellege, valamint a közös megvalósíthatósága, melyben diákjaink megtapasztalták az összefogás erejét. A számháború, a frizbibajnokság, a papírgolyó csata és az akadálypálya bejárása ügyességet, gyorsaságot kívánt, a montázsalkotás a kreativitást tette próbára, a széttöredezett négyzetek összeillesztése pedig logikai készségeket mozgósított. A legnépszerűbbnek a versenydrónokat bemutató állomáshely bizonyult, ahol a frissen szerzett ismereteikről számot is adtak a csapatok, gyarapítva ezzel korábban megszerzett pontjaikat.

A vetélkedés befejeztével megérkeztek az alsós évfolyamok is a futballpályára, ahol különböző formációkba rendeződött osztályaikat drónfelvétel örökítette meg.

A nap zárásaként ünnepélyes eredményhirdetés következett, ahol Barna Károlyné, intézményvezető asszonytól két gyerekcsapat is tortát vehetett át, és a többiek elismerő tapsát is jutalmul kapta.

Ezúton köszönjük a támogatást Petrács Alexnek, aki szemléletes, érdekfeszítő előadást tartott a ‘drónok világáról’, és Maróti Sándornak, aki felajánlotta a tetszetős és rendkívül finom tortákat.