A tanév lezárása biztos vagyok benne, hogy sokak számára az egyik legjobban várt iskolai esemény évről évre. Afelől sincs kétség, hogy kivétel ez alól évről-évre a nyolcadik évfolyam, hiszen ők ilyenkor nemcsak egy tanév, hanem az egész általános iskolai létük végére is pontot tesznek s ez bizony gyakran nem is olyan könnyű dolog…

A 2017/18-as tanév lezárása a hagyományoknak megfelelően elsőként a nyolcadik, azaz elballagó osztályok búcsú ünnepségével, azaz a ballagással kezdődött. Június 16-án, szombaton a méltó módon ünneplőbe öltöztetett iskola udvarán egy rendhagyó ünnepség részese lehetett a sok-sok jelenlévő. A nyolcadikosok saját maguk által írt versekkel búcsúztak minden egyes tanáruktól, a tantestület pedig, ha lehet mondani, mintegy válaszul és egyben útravalóul Teréz anya gondolataival felelt. Igazgató asszonyunk elismerte az iskolánkért sokat tevő és annak hírnevét öregbítő nyolcadikosok kitartó tanulmányi és egyéb területeken végzett munkáját, majd az égbe felszálló lufik után végleg kirepült 35 nagyra nőtt diák:

A 8.a osztály tanulói voltak: Csáki Fanni, Csenki Adél, Farkas Dániel, Farkas Laura, Gera Fanni, Loredana, Hegedűs Dávid, Kopasz Nikolett, Nagy Botond Zoltán, Nagygyörgy Natália, Papp Alexandra, Szél Bence, Szunyog Máté István, Telek Dorina Noémi, Tóth Bettina Ilona, Urbán Vanessza, Vékás Zsolt, Zsom Galen Lajos. Osztályfőnökük volt: Lindholm-Csányi Eszter.

A 8.b osztály tanulói voltak: Ásós Dániel Márk, Buda Viktória, Csík Gábor, Farkas Fanni, Frank Máté István, Gera Norbert, Halász Kitti, Kelsch Fanni, Kőszegi Vivien, Maksa Kamilla, Márta Zsolt Roland, Perneki Dominik, Sováczki Dominik Imre, Stojanov Ferenc, Szabó Zsófi, Száraz Zoltán, Szarka Dorina, Tóth Ramóna. Osztályfőnökük volt: Bitterné Benkó Ilona.

(Aláhúzva az igazgatói dicséretben részesült tanulóink neve.)

A ballagási ünnepséghez nyújtott támogatásért köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak,akik: Bartók Miklós és felesége, Ifj. Bartucz Géza és felesége, Csányi Kertész Kft., Csillagvári Gusztávné, Garten Arch, Gyuris Zsuzsanna, Jójárt Imréné, Kopasz György, Posta Ferenc, Szél József és felesége, valamint iskolánk szülői munkaközösségei.

Iskolánk többi tanulójával a tanévet június 22-én, pénteken zártuk le. A rossz idő és az iskola átépítési munkálatai miatt a tanévzáró ünnepségnek kivételesen az osztálytermek adtak otthont, ahol a hangosbemondón keresztül hallgathattuk végig a műsort, a beszédeket, az elismeréseket. Igazgató asszonyunk ismét sok szép eredményért adott át okleveleket és jutalomkönyveket tanulóinknak és pedagógusainknak, továbbá a Szatymazi Sportegyesület elnöke, Szabó Csaba külön elismerte a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó gyerekeket. A legizgalmasabb momentum (a bizonyítványosztás mellett természetesen) az iskola felett elrepülő és cukrot dobáló repülőgép volt.

Különleges tanév volt ez, hiszen 2017. szeptember 1-jén, mint Szent István Katolikus Általános Iskola nyitottuk meg a kapuinkat, így a tanév lezárása méltó módon a templomban is megtörtént. Hálaadó Te Deum szentmisén vettünk részt iskolánk diákjaival június 10-dikén, majd iskolánk pedagógusai a szegedi Dómba is ellátogattak június 21-én. A tanév áldásait és sikereit köszönjük diákjainknak, pedagógusainknak, iskolánk valamennyi dolgozójának, fenntartónknak és a jó Istennek!

Végül, de nem utolsósorban… Bár a tanév hivatalosan véget ért és az új még nem kezdődött el, az iskolai munkálatok egyetlen percre sem szünetelnek a nyár folyamán. Mint azt a nyári szünet közeledtével mindannyian láthattuk, tapasztalhattuk, nagyszabású felújítást végez az Önkormányzat az iskola épületén, melynek keretében nyílászárókat cserélnek, hőszigetelnek, újrafestenek, fűtést korszerűsítenek, világítástechnikai korszerűsítést végeznek a Domi Épületgépészet Kft. szakemberei.  A felújításra a TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00016 megvalósításának keretében nyílt lehetőség. Köszönjük, hogy a tavalyi szellemi megújulás után, idén szeptemberben egy testileg is megújult iskolaépületbe érkezhetünk majd!