A mai nap egy szokásos hétfőként indult. Az első óra testnevelés. Kellemesen elfáradt mindenki, s éppen az öltözőben igyekeztünk ügyesen felöltözni, ami egy elsősnek nem is olyan egyszerű, amikor jött a hír, hogy nagyon siessünk, mert vendégek érkeztek, s már a tantermünkben várakoznak.

Mikor beléptünk, meglepődve láttuk, hogy két rendőr állt a tábla előtt. Kedvesen mosolyogtak, s bemutatkoztak. A gyerekek arcán inkább a kíváncsiság volt látható, mint a félelem. S mikor megtudták, hogy ajándékokat kapnak, alig bírtak magukkal. Az iskolarendőr és társa– Andódi Tamás és  Kőhegyi Ágnes beszéltek róla,  hogy milyen fontos, hogy mindenki megfelelően látható legyen, amikor besötétedik.  Beszélgettünk arról, hogy a kerékpáron milyen felszerelések segítik, hogy észrevegyen a többi közlekedő. Nagy sikere volt a tájékoztató kiadványnak, melyben játékos feladatok, matricák segítenek a közlekedési ismeretek elmélyítésében. Az ajándék könyvjelzők is nagyon hasznosak, s be is kerültek a tankönyvekbe. De a legnagyobb sikert a fényvisszaverő hátizsák aratta. Azonnal fel is próbáltuk, s legszívesebben már indultunk volna egy kirándulásra a napfényes őszi időben. A szemfüles fiúk kérdeztek a rendőrök fegyveréről és a bilincsről is. A kielégítő válaszok után búcsút vettünk vendégeinktől.

Folytatódott a munka, mindenki lelkesen vázolta a fecskevonalat. De a kis kezek gyakran tapogatták a padban, hogy megvan-e még az ajándék.

Köszönünk mindent! Reméljük, hogy máskor is meglátogatnak bennünket, s megint hasznos dolgokra tanítanak majd!

 

Kasza Ágnes
az 1.a osztály tanítója