Április 5-én Csongrádon került megrendezésre a XI. Határon Túli Honismeret Verseny, melyre első ízben neveztek iskolánk diákjai.

A gyerekek előzetesen plakátokat és menetlevelet készítettek, valamint dramatizált jelenetben idézték meg a fonóban zajló életet. Az akadályverseny jellegű megmérettetés hat izgalmas állomáshelyen valósult meg. A versenyzőknek totót és keresztrejtvényt kellett kitölteniük, volt képkirakó, találós kérdések, társasjáték és tabletes kvízjáték is, ezek mindegyike a faluhoz és a falusi mesterségekhez kapcsolódott.

Iskolánk csapata a dél-alföldi régió több megyéjéből és a határon túlról érkezett versenyzők között a középmezőnyben végzett, és persze számos tapasztalattal gazdagodott./ Résztvevők: Bozsics Emese, Csányi Soma, Oláh Bianka, Papp Roland, Szél Boglárka./

Április 11-én – a költészet napján – a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola adott otthont a Tankerületi könyv- és könyvtárhasználati versenynek. Az idei évben Radnóti Miklós és Szeged kapcsolatát állították a vizsgálódás középpontjába.

Nyolcadikosaink számos érdekes feladvánnyal találkozhattak, bizonyíthatták jártasságukat a különböző szótárak, lexikonok használatában.  Szanka Boglárka pedig a zsűritagokat lehengerlő módon előadta Radnóti Miklós Tétova óda című költeményét, mellyel maximális pontszámot szerzett csapatának.

A nagyon szoros küzdelemben hatodik helyen végeztek diákjaink. Köszönjük Kónya Eszter, Kormányos Viktor, Polgár Szimonetta és Szanka Boglárka a lelkiismeretes felkészülést!

Április 16-án Járási prózamondó versenyen jártunk a szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Intézményünket Palotás Kincső 5.a osztályos tanuló képviselte, aki tizenkilenc kis prózamondóval vetélkedett. Igényes előadásával Kincső az előkelő negyedik helyet és a zsűri elnökének méltató szavait érdemelte ki.