November 18-án zsúfolásig megtelt az Eötvös József Gimnázium emeleti folyosója. Ide sereglettek Csongrád megye, valamint Délvidék közép- és általános iskoláiból az angol nyelv és irodalom barátai. A William Blake, angol költőről elnevezett szépkiejtési versenyt immár 26. alkalommal rendezte meg a szegedi kistérség fő intézménye.

A szatymazi Szent István Katolikus Általános Iskolát Bosch Sára 8. b osztályos tanuló (tanára Lindholm-Csányi Eszter) képviselte.

Az ünnepélyes megnyitó után Sári a népes mezőnyből harmadikként lépett a szakmai zsűri elé, amelyben angol anyanyelvű tanárok is értékeltek. A 7-8. osztályos kategória követelményeinek megfelelően szatymazi diákunk egy részletet adott elő Charlotte Bronte Jane Eyre című regényéből, majd egy ismeretlen irodalmi szöveget kellett felolvasnia. A feladat a szép szabatos kiejtés, a helyes intonáció, a pontos szövegtudás és a „művészi” átélés megvalósítása. Sári mindezen követelményeket remekül teljesítette, és végül elnyerte a kategória 2. helyezését.

Ismét büszkék lehetünk egy tanítványunk nagyszerű eredményére. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!