Munkaközösségünk tavaly hagyományápolásként Márton napi programsorozatot tartott, ebben a tanévben pedig az András napi vásár hagyományait elevenítettük fel.
Az advent közeledtével pedig, a Szent István héten elkezdett családi nap folytatásaként, a szülőket kézműves foglalkozásokba igyekeztünk bevonni .
Több héten keresztül folytak az egyeztetések az SZMK tagok segítségével, hogy ki, mit készítsen? Voltak akik otthon gyermekükkel barkácsoltak, vagy 2-3 anyuka együtt jött össze hógömböket gyártani. A harmadikosok hétfőn munka után az iskolában találkoztak, hogy András napi hagyományként mécsest díszítsenek csipkebogyóval.
Csütörtök délután a gyerekek már nagyon izgatottak voltak. Nemcsak a pedagógusok készültek, hanem a 4.a osztály lelkes szülői gárdája is gazdagította a lehetőségek tárházát. Legnagyobb sikere a slaym készítő Petrácsné Bán Ildikónak volt. De hosszú sor állt a forrócsoki készítő kanalaknál (Kis Judit, Radnainé Gina, Steirné Szilvi néninél) vagy a tobozdíszítésnél is ( Frankné, Paraginé Bea, Árváné Judit). Köszönet nekik!
A vásárt fél négykor a negyedikesek rövid verses- zenés műsora nyitotta meg. Az iskola honlapjának fényképein jól látható az érdeklődők száma, és a kínálat gazdagsága is.
Aki pedig még nem fáradt el, öt óráig rophatta a néptáncot Both Józseffel és feleségével.
Összegzésként elmondhatom, a szülői vélemények, a gyerekek boldog mosolya, és iskolavezetésünk elismerő szavai egyöntetűen igazolták a programunk létjogosultságát.
A két év sikerein felbuzdulva jövőre Mihály napi vásárt szeretnénk rendezni.