Iskolánk a környezettudatosság jegyében hosszú évek óta megszervezi az őszi és a tavaszi papírgyűjtést.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által megszervezett papírgyűjtési akcióba iskolánk először idén csatlakozott be és számunkra is hatalmas meglepetést és örömet okozott, hogy az őszi papírgyűjtés keretében összegyűjtött több mint 14 tonna papírral az általuk meghirdetett versenyen második helyezést értünk el a pályázó 73 intézmény, ebből 37 iskola között. A 100.000.- forint nyereményt a „Szatymazi általános iskolás gyermekekért” Alapítvány számára utalják, amelyet a gyerekek oktatási körülményeinek javítására használunk fel. Köszönjük a diákok aktivitását és a lelkes szülői támogatást is!

A nagy számok mögé nézve hadd emeljük ki, hogy míg az alsósoknál Zomboriné Őze Edit tanító néni kis elsősei, a felsősöknél Szűcsné Gera Julianna 7/b osztályosai gyűjtötték a legtöbb papírt, melyhez hagyományainkhoz híven egy-egy tortával gratuláltunk nekik!

Tavasszal folytatjuk, hiszen felbuzdulva a kezdeti sikeren természetesen újra versenybe szállunk majd, úgyhogy tessék már most, azaz folyamatosan szelektíven gyűjteni!