A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány új munkarend bevezetését rendelte el a köznevelési intézményekben a 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat alapján.

A 3/2020. (III. 14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.

A gyerekek iskolában hagyott (szekrényekben, tanteremben) felszereléséért, tankönyveiért, taneszközeiért egy későbbi időpontban jöhetnek a szülők – ütemezett formában -, amelyről az osztályfőnök értesítéssel lesz.

Azon szülők/törvényes képviselők, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához és ezért nem tudják biztosítani gyermekük napközbeni felügyeletét 1-4. évfolyamon, 2020. március 16. (hétfő) 12 óráig kérjük e-mailben jelezzék az iskola@szatymaz.hu címen. (az írásos nyilatkozat tartalmazza a gyermek nevét, osztályát, a jogosultság indokát, a szülő elérhetőségét)

2020. március 16-tól határozatlan ideig az iskola épületében nincs tanítás, a jelzések alapján – amennyiben szükséges -, 2020. március 17-től (keddtől) indul a kiscsoportos gyerekfelügyelet.

Az érintett szülők figyelmét kötelességünk arra felhívni, hogy tanulóink kiscsoportos felügyelete esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek!

Segítő együttműködését előre is köszönöm!

Szatymaz, 2020. március 15.

 

3/2020. (III. 14.) EMMI határozat
1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat