Iskolánk hagyománya, hogy a névadónk, Szent István király tiszteletére témahetet tartunk a tanév első hetében.

Idén sem volt ez másképp, hacsak nem a tekintetben, hogy a programokat a járványügyi helyzetnek megfelelően, kiscsoportokban szerveztük meg a gyerekeknek.
Reggelente „Királyi percek” hangzottak fel az iskolarádióban, délutánonként pedig könyvtár- és internethasználat szolgálta az anyaggyűjtő munkát a szent koronáról és az osztályok számára kijelölt Árpád-házi királyokról. Csütörtökön délután „Királyi feladatok” vártak a gyerekekre, vagyis például részt vehettek királyváltó sorversenyen, királyi kérdésekre válaszolhattak a kisebbek kerti sakk, a nagyobbak online teszt segítségével, dolgozhattak koronadísztő vagy épp királyi plakátkészítő műhelyben. A témahét méltó lezárásaképp péntek délután kiállítás nyílt az iskola alsó folyósóján a témahét alatt készült király alkotásokból.
A program főszervezője Doszpod Endréné volt, akit Farkas-Csamangó Etelka, Kasza Ágnes és Szűcsné Gera Julianna segített a tervezésben-szervezésben, valamint a tantestület valamennyi tagja a kivitelezésben. A támogatást a „Szatymazi általános iskolás gyermekekért” Alapítványnak köszönjük!