A nyár utolsó napján kissé rendhagyó tanévnyitó ünnepséggel köszöntöttük a 2020-2021-es tanévet.

Az elmúlt időszak történései felelős magatartást kívántak, így a gyerekközösségen kívül csak legfiatalabb tanulók szülei voltak jelen a rendezvényen.

Az idei tanévben 45 első osztályos kisdiák lett a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulója. Számukra igyekeztünk a kisgyermekkor egyik fordulópontját – az iskolába lépés első alkalmát – emlékezetessé tenni. A hagyományokhoz hűen az óvodából érkezők egy közös vers előadásával és eskütétellel kezdték iskolai pályafutásukat.  A szimbolikus iskolakapu átlépése után a jelvény feltűzésével üdvözölte a két tanító néni – Völgyesi-Sándor Gabriella és Dékányné dr. Balogh Andrea – az elsősöket. A nyolcadikosok rövid bátorító beszéddel, valamint egy zenés, mozgásos produkcióval köszöntötték az intézmény legkisebb tanulóit.

Barna Károlyné intézményvezető asszony évnyitó beszédében kiemelten foglalkozott a járványhelyzethez kapcsolódó biztonsági előírások ismertetésével.

Az óvintézkedések betartásával, kellő fegyelmezettséggel kívánjuk, hogy a megszokottól kissé eltérő évnyitót egy hagyományos tanév kövessen!