Yehudi Menuhin, világhírű hegedűművész kezdeményezésére ünnepeljük október 1-én a zene világnapját. A zene szép, a zene érték és a szavakkal ellentétben a dallamok nemcsak, hogy bántani nem képesek, de amióta világ a világ a zene közelebb-, sőt összehozza a kultúrákat és az embereket. Bár Yehudi Menuhin a gondolatait 1975-ben fogalmazta meg, napjainkban talán még megszívlelendőbbek.

Iskolánkba október 1-én a Tisza Kvintett rézfúvós zenekar művészei látogattak el, hogy méltóképpen ünnepelhessünk. A vadászkürttől a harsonáig megismerhettek a gyerekek a több érdekes hangszert, melyek a Mézga család főcímzenéjétől a bécsi operabálak hangulatáig repítettek minket. Bozóki Kata 8.a osztályos tanulót is hallhattuk furulyázni, de a legnagyobb népszerűségnek kétségkívül a jutalomcsokik örvendtek, amiket a zenei tájékozottságot bizonyító jó válaszokkal lehetett elnyerni. Köszönjük az interaktív foglalkozást Pintér Attilának és zenekarának, mert igazán nagyon jól érezte magát mindenki!

Aki kedvet kapott, annak pedig Attila bácsinál az iskolánkban is van lehetősége furulyázni, de Dicsőné Fazekas Andi néninél is lehet zongorázni vagy Kónya Géza tanár úrnál citerázni. Hiszen mint ahogy az a Valahol Európában című musicalben is elhangzik: „A zene az kell, mert körülölel.”