Az idei tanévben október 4-én tartottuk az iskolában a pályaválasztási nap rendezvényeit. Az alsó tagozatban elsősorban a mesterségek alapjaival ismerkedhettek meg. Jelesül a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium tanárai és tanulói segítségével konyhai gyakorlatok színesítették a délelőtti foglalkozásokat. Retekfaragás, réteshúzás és fondant virág készítés kalauzolta el a gyerekeket a cukrászat világába. A kézműipar a nemezelés és más gyakorlatok során jelentek meg a délelőtt folyamán.

Kiváló előadást hallhattunk-láthattunk Preszner Sándor az Országos Magyar Vadászkamara tagja jóvoltából, az erdők életéről, a vadászat és erdőgazdálkodás érdekességeiből. Kiválóan támogatta az iskolánk ÖKO munkaprogramjában foglalt szemlélet formálást, a természetközeli életmódot, a kapcsolódó szakmák eszközeit, viseleteit, szokásait, céljait egyaránt bemutatta tanulóinknak.  A pályaválasztáshoz segítségül ízelítőt mutatott a Kiss Ferenc Erdészeti Technikumba jelentkező tanulók képzéséről, lehetőségeiről.

A felső tagozatosok az informatika világában tájékozódtak a délelőtt során.

Lego robot verseny, játékos programozás, okoskocka játék, CodeCombat, „csoki elosztó” játék, sportpohár (villámkezű pincér) játék, fejtörők, szabadulószoba, és online csapatjátékok színesítették a foglalkozásokat.

Sokak számára meglepetések születtek, hogy ki ügyes a gyorsasági, logikai, stratégiai feladatokban. 1-2 tanulónál eddig rejtett képességek jöttek felszínre, segítve a pályaválasztás nehéz feladatát, és a döntést.

Az informatika teremben Gémes Antal a 7-8. osztályosoknak tartott még foglalkozást. Bakos Brigitta a fotózás titkaiba engedett bepillantást a gyerekeinknek.

A tornateremben sportos feladatokkal edzették a testüket is az elme fáradás közben.

Összegezve: jó hangulatú, változatos programsorozattal töltöttük ki a gyerekek napját.
Szeretném megköszönni valamennyi résztvevő pedagógus kollégának, minden segítő belsős és külsős munkatársnak a munkájukat!