Szívet melengető, hogy iskolánk tanulóinak a bevonásával több jótékonysági kezdeményezésbe is be tudtunk kapcsolódni idén.

Az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által közösen meghirdetett „Válts egy csokit mosolyra” adománygyűjtéshez iskolánk 5.a osztálya csatlakozott. A gyerekek osztályfőnöke, Pölösné Hudák Dóra arról beszélgetett a gyerekekkel, hogy mennyi kevésbé szerencsés kispajtás él körülöttünk, akiknek sokkal kevésbé mosolygós a karácsonya, hiszen nagy szegénységben, sőt akár szülők, család nélkül élnek. Megbeszélték, hogy mindenki vesz a saját zsebpénzéből egy tábla csokit, hogy örömet tudjon okozni ezeknek a gyerekeknek, hiszen a karácsonyi csodát mindenkinek meg kell tapasztalnia. Ugyanezen kezdeményezés arra is bátorította a gyerekeket, hogy a szüleik segítségével jutassanak el náluk már feleslegessé vált játékokat, könyveket, egyéb másnak még hasznos dolgokat a rászorulóknak – természetesen a beérkezett felajánlások cipősdobozokba varázslásában és a cipősdobozoknak az alapítványhoz való eljuttatásában szintén segített az iskola.

Ezúton is köszönjük az önzetlen diákoknak, szüleiknek és osztályfőnöküknek, hogy szebbé varázsolták sok nehéz sorsú pajtásuk karácsonyát! Remek emberek vagytok, s ne feledjétek, minél többet adtok, annál gazdagabbak lesztek!