A szegedi Klauzál téren felállított Rotary-színpadon a Szent István Katolikus Általános Iskola gyerekközössége az idei esztendőben két alkalommal is magára vonta a járókelők figyelmét.

Egy év kihagyás után a Szent-Györgyi Albert Rotary Club ismét a hagyományos keretek között ajándékozta meg a rászoruló családokat az  MVM-Rotary Advent programjában.

December 2-án és 13-án szatymazi családok vehettek át nagyobb értékű utalványokat. Alsó tagozatos diákjaink közül 2 fő (2.b és 3.a osztályos tanuló), valamint családtagjaik kívánságát teljesítette az idén a Rotary angyalkája. Az átadó a megajándékozott gyermek osztályközössége által bemutatott előadásba ágyazottan történik. A felsősökkel kiegészült 3. a osztály Zomboriné Őze Edit és Rácz Andrea tanárnők felkészítésével egy Angyali történetet adott elő, mely a rohanó világ közönyösségét állította szembe az önzetlenséggel, a szeretettel. Külön örömünkre szolgált, hogy testvérpárok is szerepeltek a műsorokban.

A teljes 2.b osztály Dékányné dr. Balogh Andrea tanítónő vezetésével Luca-napi népszokásokat vitt színpadra.

Mindkét alkalommal – az adományozottak meghatottsága mellett – a közös élményt átélt, alkotó gyerekek elégedettsége is szívet melengető látvány volt.

Szeretnénk megköszönni a felkészítő pedagógusoknak és a résztvevő osztályoknak a felkészülést és a fellépést.