2022. március 30-án iskolánk 4.a, 5.a és 5.b osztálya jutalomkiránduláson vett részt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat által és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével meghirdetett „Barangolás a történelemben és a Megyei Értékek között” elnevezésű pályázatra sikeresen benyújtott pályázati anyagaiknak köszönhetően.

A gyerekeknek 3 különböző feladatot kellett sikeresen teljesíteniük: egy könnyűnek semmiképpen sem mondható kvízfeladatsort kellett kitölteni, kellett egy rajzművet készíteni egy elképzelt osztálykiránduláshelyszínről az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén és végül, de nem utolsósorban egy osztályzászlót is kellett tervezni, készíteni legalább egy Csongrád-Csanád megyei érték megjelenítésével. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek az iskolában elsajátított ismereteket játékos feladatokon keresztül gyakorolják és mélyítsék el, illetve nyertes pályázat esetén a tanultakat az Emlékparkban személyesen is láthassák, megtapasztalhassák.

Ezúton is gratulálunk ügyes tanítványainknak és osztályfőnökeiknek, Kasza Ágnesnek (4.a), Pölösné Hudák Dórának (5.a) és Doszpod Endrének (5.b), valamint az alkotómunkát segítő rajztanár néninek, Kecskés-Perovics Évának, továbbá köszönjük Szabó Mária Judith, pedagógiai asszisztens munkáját is! Minden másról meséljenek maguk a gyerekek, hiszen Maróti Lívia és Tóth Gergő 5.a osztályos tanulók tollat ragadtak és elmesélték az élményeiket:

Március utolsó szerdáján jutalomkirándulásra mentünk Ópusztaszerre. Egy nagy külön busszal utaztunk együtt a 4.a és az 5.b osztállyal. Fél óra alatt értünk oda az Emlékparkba és az Emlékmű előtt sok-sok szék fogadott minket meg egy kiállítás, ahol a saját alkotásainkat is felfedeztük. Köszöntöttek és megtapsoltak minket és ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk. Utána egy karatebemutatót tartottak nekünk és a végén ki is lehetett próbálni a karatét, ahol Tóth Gergő még a mikrofonba is beszélt. Kaptunk finom szörpöt, majd átsétáltunk a lovasbemutatóra, ahol többek közt lovasíjászatot, dárdahajítást, baltás mutatványt is láttunk. Időnként vicces volt és jó volt, hogy meg lehetett simogatni és etetni a lovakat. A következő program a Feszty-körkép megnézése volt, ami elképesztő élmény volt még azoknak is, akik nem először látták. Ezt követően elmentünk megebédelni a látogatóközpontba, majd kaptunk egy kis szabadidőt, hogy kedvünkre sétálgathassunk a parkban. Délután még egy 3D-s mozi várt ránk. Itt két nagyon érdekes filmet láthattunk. Volt egy koncert is meg tortakóstoló és lehetett mindenféle jópofa népi játékkal játszani. Nagyon jól éreztük magunkat, bár egy picit azért hűvös volt. Köszönjük szépen a meghívást! Legközelebb is örömmel veszünk részt pályázatokban és Ópusztaszerre is nagyon szívesen megyünk máskor is.

Maróti Lívia, Tóth Gergely (5.a)