2022. szeptember 30-án, pénteken hazánkban közel 1 400, Európa-szerte pedig közel 10 000 iskolában szerveztek sporttal kapcsolatos programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma a zöld környezetünk védelme, azaz a környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitás volt.

Iskolánk diákjai a napot reggeli tornával kezdték, melyre a szakadó eső miatt az osztálytermekben, osztálykeretben került sor.

A délelőtt folyamán Pölösné Hudák Dóra, iskolánk mentálhigiénés munkacsoportjának a vezetője mondott egy rövid beszédet a témanap kapcsán. Hangsúlyozta, hogy az egészséges fejlődéshez, illetve az egészségünk megtartásához elengedhetetlen a rendszeres mozgás, sportolás, valamint fontos a megfelelő mennyiségű, minőségi pihenés, alvás, továbbá a helyes táplálkozás és a minket körülvevő környezet milyensége, melyért mi magunk is sokat tehetünk, például a szelektív hulladékgyűjtéssel.

Átadásra és felavatásra került iskolánk kupakgyűjtő szíve, melyet ezúton is köszönünk a Szatymazi általános iskolás gyermekekért Alapítványnak és a sándorfalvi Kósa Műhelynek, akik kedvezményes áron gyártották le nekünk iskolánk nemes céljait és diákjait ezúton is támogatva.

További programként az immáron szikrázó napsütésben 2022 lépést sétált iskolánk valamennyi diákja és pedagógusa az iskolatömb körül, mely során csak úgy kopogtak a műanyag kupakok, hiszen mindenki bedobott legalább egyet a kupakgyűjtő szívbe, amikor elhaladt mellette, azt mintegy személyesen is felavatva, beüzemelve.

Végül, de nem utolsósorban kihirdetésre került a közelgő és idekapcsolódó Futafalu rendezvény, valamint a következő hétfőn megszervezésre kerülő iskolai papírgyűjtés is.