Novemberben két csoportunk (2.b és 4.a) is ellátogatott az újszegedi Eko-Parkba, Odorics Helga és Zomboriné Őze Edit közreműködésével.

A lehetőséget egy pályázat segítségével kaptuk, amelyet Barna Károlyné igazgató adott be a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítványhoz.

Néhány diák ismerősként üdvözölte a helyet, ahol az óvodás korosztálytól a kiskamaszig mindenki jól érezheti magát. Az fedett játszóházban eltöltött két óra aktív mozgással telt: volt, aki a trambulinnal kezdte a szórakozást, majd a labdamedence, a függőhíd és a fő attrakció, az óriáscsúszda következett. Pihenésként légcsocsó és autó várta a gyerekeket. Az aktivitásra serkentő helyszíneket összekötötték, így újabb zugokat fedeztek fel a játszani vágyók. A konyhai részlegben ” finomságok készültek”, a játék hevében a kiskamaszok el is feledték, ők már „nagyok”.

Valóban az önfeledt játéké volt ez az idő, bizonyítják a fotók is. Nem kis bátorságról tett tanúbizonyságot az, aki le mert csúszni a magasból, néhány tanulónk először merte kipróbálni ezt a mutatványt.

A távozásunkkor jóleső érzéssel hallgattuk a játszóház gondnokának invitálását: ilyen jó magaviseletű gyerekeket mindig szívesen látnak itt.

Az utazásról csak annyit, diákjainknak izgalmas volt a helyi járatos közlekedést megtapasztalni, mi mindenre kell figyelni, ha egy nagyobb városban utazunk, hiszen ennek is vannak szabályai. Igaz, az útvonalról előzetesen szót ejtettünk a suliban, legyenek tisztában azzal a gyerekek, merre is járunk. A 71A járat ablakából csodáltuk az esti Szeged látképét, a Dóm kivilágított tornyait és az óriáskereket.

Köszönjük a pályázati támogatást a Szent István Katolikus Általános Iskolának és a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítványnak.