A 6. a osztályból 12 tanuló a versenyen elért eredményük alapján ugyan nem kerültek be a táborozók közé, de kis szerencsével mégis kaptunk meghívást a táborba.

A tábor helyszíne Mórahalom, Szilágyi Mihály Kollégium.
Időpontja: 2023. 10.30-11.03.

Az utazást, az étkezést, a programokat mind a táborszervezők biztosították, ennek fedezetét pályázati keretből fizették.

A projekt több éven keresztül megvalósított rendezvény volt, 2018-ban indult a tananyagok megírásával, alsó tagozat, felső tagozat és középiskolás korosztálynak, magyar és román nyelven, normál, hallássérült, mozgássérült és vak módozatban is.

Ezután a tanárok képzése volt a következő feladat, majd a diákok képzése, a verseny megszervezése, és a végén a táborozás. Ezt az ütemtervet a Covid időszak keresztülhúzta, emiatt csúszott az idei évre a kivitelezés.

A tanév elején jutott a tudomásomra, hogy lehetőség van a versenybe nevezni. Az osztályomból 12 tanulót 2 csapatban indítottam, és az alapos felkészülés után a versenyfeladatok megoldására került sor.

A táborozáson 90 gyermek vett részt, Szegedről és Szatymazról, valamint Arad és Temes megyéből halló és hallássérült gyerekek jöttek.

Az elhelyezés a 2 hónapja megnyitott kollégiumban rendkívül jó lehetőséget és kényelmet nyújtott mindannyiunknak. Az étkezést a város étterme és pékségei, cukrászdái biztosították, bőségesen és kitűnő minőségben.

A programok a város különböző pontjain kerültek megrendezésre. Voltak csapatok a fürdőben, a Bivalyrezervátumban, a bowling pályán, és a a kollégium aulájában volt az ismerkedési est. A mórahalmi polgármester úr megtisztelte az eredményhirdetést, és adta át a csapatoknak az okleveleket. Voltak kézműves foglalkozások, tökfaragás, asztalidísz készítés, arcfestés, Halloween disco, folyamatosan csocso asztalok, ping-pong asztalok fogadták a mozogni vágyókat. Focibajnokságon és sportos ügyességi versenyeken mérték össze a tudásukat a diákok.

November 1-jén szakmai napot szerveztek nekünk: a tűzoltók, rendőrök, vöröskeresztesek, polgárőrök, kutyás katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a gyerekek bepillantást nyertek a szakmák rejtelmeibe és veszélyeibe. Kipróbálhatták a tűzoltó készülékeket, a védőfelszereléseket, a kutyák munkáját, betanítását.

Hamar eltelt az 5 napos táborozás, több barátság is szövődött más iskolák diákjaival, nagyon szép, élménydús hetet töltöttünk el. A hatodikos gyerekek igazi nyertesei voltak az őszi szüneti táborozásnak.

Külön megköszönöm Szanka Ágotának, a szülői munkaközösség tagjának, hogy 2 napig ellátta a szatymazi csoport felügyeletét.