Legutóbb 2020 márciusára volt meghirdetve iskolánk hagyományos Területi Tematikus Angol Versenye, amit aztán a Covid-járvány kitörése miatt akkor nem tudtunk megtartani, illetve a járványhelyzet, majd a rezsiválság miatt évekig nem is tudtunk újra megszervezni. 2024. március 20-án jött el a nagy nap, amikor végre ismét kitártuk iskolánk kapuját, hogy nem kevesebb, mint 10 település 13 csapata tölthessen együtt egy kellemes délutánt az angol nyelvhasználat jegyében.

Az idei központi témánk az olimpia volt, azaz az országokkal, az olimpiai játékokkal, a sportokkal és az olimpikonokkal kapcsolatos tudásukról-tájékozottságukról kellett számot adni a gyerekeknek – természetesen angol nyelven. Dalszövegkiegészítéstől az olimpiatörténeti totóig, zászlófelismeréstől a vaktérképekig, sportágakkal kapcsolatos igaz-hamis állításoktól a párizsi útifilmmel kapcsolatos memóriajátékig sok érdekes, ám alapvetően játékos feladat várt a versenyzőkre, melyek közül a legélvezetesebbnek természetesen a sportokkal kapcsolatos activity-feladványok elmutogatása vagy épp lerajzolása bizonyult.

A jó hangulatú délután végén összesítettük a csapatok pontjait, s miután mindenki nagyon ügyesen helyt állt, igazán szoros végeredmény született. Azon túl, hogy ameddig a zsűri dolgozott, megvendégeltük a hozzánk érkezőket, emléklappal és egy apró ajándékcsomaggal is gazdagodtak a gyerekek – természetesen a sok-sok klassz és hasznos élmény mellett. A verseny zárásaként kihirdetésre került az első három helyezett, akik egyre növekvő méretű csokoládét, továbbá a győztesek egy-egy Libri-utalványt is kaptak a felkészítő tanárukkal együtt.

I. helyezett: Bóka Liza, Lévai Bianka, Kazi Máté – Zákányszék csapata
(Zákányszéki Általános Iskola, felkészítő tanár: Juhász Kata)


II. helyezett: Ábrahám Milán Zalán, Grósz Ambrus Barnabás, Kiss-Csepregi Tamás – Balástya csapata
(Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Zónai Márta)


III. helyezett: Botár Milán, Papp Zétény, Rácz Edvin – Harkakötöny csapata
(Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Huszka Istvánné)

Köszönjük szépen a felkészítő és kísérő tanárok áldozatos és dicséretes munkáját, valamint a versenyszervezés stábjában résztvevő kollégáinknak a sok segítséget. A verseny főszervezője Pölösné Hudák Dóra volt, szakmai segítői pedig Doszpod Endréné és Lindholm-Csányi Eszter. Külön köszönet Tariné Gyöngyinek és Deák Andinak a sok segítő háttérmunkáért. Végül, de nem utolsó sorban köszönet és gratuláció minden diáknak, aki a tanulást, a nyelvtanulást és a nyelvgyakorlást fontosnak tartja, hiszen ezen a délutánon 39 gyerek bizonyította, hogy milyen ügyes, okos, tájékozott és jó angolos – nagyon nagy öröm volt ezt látni. Találkozzunk jövőre is!