Az Európai Bizottság kezdeményezésére 2024. március 25-én immáron második alkalommal került megrendezésre az európai szerzők napja. Könymolyként és olvasási nagykövetként az irodalom ünneplésének és az olvasás népszerűsítésének minden módját rendkívül fontosnak és hasznosnak tartom, így tanítványaimmal mi is csatlakoztunk az eseményhez.

A 7.a osztállyal rendkívüli osztályfőnöki órán osztottuk meg egymással az olvasási élményeinket. A gyerekek elhozták magukkal a kedvenc könyveiket, melyekről néhány mondatban meséltek. Igyekeztek meggyőzni egymást, hogy miért jó olvasni, mitől jó egy-egy könyv és elmondták, hogy miért éppen az a kedvenc könyvük, ami. Igazán szívet melengető volt látni, hogy több lelkes és sokat olvasó diák is van az osztályban, sőt vannak kedvenc szerzőik és könyvsorozataik is.
A 8.a osztályos angol csoportom tanulói projektmunka keretében mutatták be angol nyelven a kedvenc könyveiket. Lehet, hogy nem túl hivatalos a megfogalmazás, de csak ámultam és bámultam. Hatalmas örömmel tölt el, hogy kamasz, felvételiző, sokszor túlterhelt mai fiatalok kikapcsolódásként olvasnak.