Hódi Hajnalka, a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa meghívására Kácsor-Macska Zsuzsanna a látássérültek nehézségeit bemutató, érzékenyítő foglalkozást tartott a 6. a osztálynak április 8-án.

Zsuzsanna maga is súlyos gyengén látó, a „Napos Oldal a Látássérült Emberekért” Alapítvány munkatársa. A vendégünkkel együtt érkezett állandó segítőtársa, a kiválóan képzett vakvezető kutyus is.

A rendkívül okos, szelíd és játékos állat a foglalkozás főszereplője lett. Nagyon tetszett a tanulóknak, hogy szabadon simogathatták, szólíthatták, játszhattak vele. Még azok a gyerekek is, akik félnek a nagy testű kutyáktól bátran közeledtek hozzá, hiszen egy vakvezető eb soha nem támadhat. Még a gazdáját sem védené meg, mert nem őrző-védő feladatokra van képezve. Kizárólag segítő szerepe van a gazdi életében.
A foglalkozás alatt a gyerekek tesztlapot töltöttek ki a fogyatékkal élők életével kapcsolatos ismereteikről. A feladatlap után interaktív megbeszélés történt.
Zsuzsi életközeli eseményeket mesélt a gyerekeknek, akik érdeklődéssel hallgatták a nem mindennapi történeteket.

Ámulva figyelték, hogy Hajni és Zsuzsi hogyan üzennek egymásnak telefonon, messengeren, a látássérülteknek való programmal. Ugyanilyen érdekesség volt a tapintással történő pénzfelismerés kipróbálása.
Érdekes és tartalmas órát töltöttünk együtt, bízom benne, hogy nyitottabbak és megértőbbek lesznek a gyerekeink a sérült embertársaink irányában.