A hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola környezetvédelmi versenyt hirdetett 3-6. évfolyamos tanulók számára.Az egyfordulós vetélkedő tudást és kreativitást követelt a résztvevőktől. Nemcsak feladatlapot kellett megoldani, hanem videófelvételt is kellett készíteni.

A felhívásra iskolánkból 11 lelkes csapat jelentkezett. A lelkesedés meghozta gyümölcsét, hiszen 5 csapatunk az élmezőnyben végzett és a többiek pontszáma is elismerésre méltó. A beérkezett 74 pályamunkából a bírálók a legkiválóbbnak értékelték a 4.b-ből Dávid Jázmin, Juhász Borbála, Kincses Zoltán és Vékes Tímea munkáját. Borbála és Jázmin a borsmentáról készítettek kisfilmet. Mindössze két ponttal lemaradva második helyezett lett a 4.a-ból Mészáros Emese, Pálfi-Simon Dorina, Szántó Ráhel és Fekete Martin. Ráhel és Dorina még a Vadasparkba is ellátogatott, hogy felvételt készítsenek a vadmacskáról és megbeszéljék a tudnivalókat. A csapatok munkáját Deák Éva tanárnő koordinálta.

7. helyezést ért el két csapat; a 3.b-ből Farkas Renáta, Kanalas Lia, Papp-Polonkai Adél, Tanács Patrik, a 3.a-ból Kondász Levente, Ménesi Zsombor, Radnai Gréta és Szabó Janka. Erdei Edit tanárnő irányította a tanulók munkáját.

4. helyezett lett az 5.a-ból Hell Bende, Pataki Róbert és Toldi Milán. 5. helyezést kapott a szintén ötödikes Bárdos Laura, Czékmán Hanna, Miklós Lilien és Nagy Noémi. Felkészítő tanáruk Szűcsné Gera Julianna.

6. helyre elegendő pontszámot gyűjtött Kopasz-Aliogo Renáta, Lajkó Johanna, Nagy Csongor és Zsemberi Lilla. Munkájukat Bitterné Benkó Ilona segítette.

A további felsős korcsoportba tartozó csapatok minimális pontszámmal maradtak le, így a 7. helyre sorolhatók. Az 5a-ból György Levente, Kádár-Német Gergő és Papp Zsombor, a 6.a-ból Ágoston Nikolett, Gárgyán Eliza, Polgár Szonja, Szász Petra, Bezdán Bálint, Flóra Viktor, Lengyel Kristóf és tót Dávid került a 7. helyre a csapatok rangsorában.

Összességében intézményünk diákjai és felkészítő tanárai kiváló munkát végeztek, az ökoiskola címhez méltóan. Gratulálunk!