2018. március 12-én Gergely napján az alsó tagozatos gyerekek Kasza Ágnes, Kocsis Ferencné, Kovács Zsuzsanna és Völgyesi-Sándor Gabriella kíséretében látogatást tettek a helyi óvodában.

Ehhez a naphoz köthető a Gergelyezés, amikor a gyerekek adománygyűjtő és diáktoborzó felvonulásra indultak. A diákok jelmezeket öltöttek, pápát és püspököket választottak, a szereplőknek különböző katonai rangokat adományoztak, és magukat Szent Gergely vitézeinek nevezték.

Az iskolás gyermekek a nagycsoportos óvodásokkal együtt elénekeltek egy tavaszi dalt. Bozóki Balázs József és Bozóki Kata Erika furulyajátékával kápráztatta el az óvodásokat. A 4. osztályos tanulók előadtak egy kis jelenetet, melyben tréfás versikékkel és énekkel mutatták be az iskolai életet. A jelenet végén az iskolás gyermekek elmondták, hogy miért szeretnek iskolába járni. Felsorolták, hogy van lehetőség, rajz szakkörre, focira, zongorára, furulyára, táncra járni, illetve részt tudnak venni úszásoktatáson. Elmondták, hogy miért szeretik a magyar-nyelv és irodalom, angol, matematika, környezetismeret, testnevelés, rajz, technika és ének órákat. Ezt követően átadták a hozott ajándékokat.

Kovács Zsuzsanna