Ocskó Lili 7. b osztályos tanuló a Kiskunsági Nemzeti Park által kiírt „Madárvonulás gyermekszemmel” című rajzpályázatonfelsős kategóriában az alábbi rajzzalI. helyezést ért el.


Iskolánk csapata VII. Fehértavi Darvadozás alkalmából a Kiskunsági Nemzeti Pak által szervezett Természetkutató akadályversenyen vett részt november 9.-én.

A versenyre a szalakótát bemutató poszterrel neveztünk, amely egy előzetes feladat volt.  A verseny napján elméleti és gyakorlati feladatokat pl.vízvizsgálat, madárfelismerés, növényismeretis meg kellet oldani valós terepi feltételek között.

A csapat tagjai: Ocskó Lili, Polyák Emese és Márki Bálint 7. b osztályos tanulók a III. helyezést szerezték meg iskolánknak. Felkészítő tanár: Szűcsné Gera Julianna


Fehértavi Darvadozás

Iskolánk 6.a és 6.b osztályos tanulóinak lelkes csapatával részt vettünk  a Fehértavi Darvadozás,  madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából szervezett rendezvényen.  A halvasúton vezetőnk segítségével megcsodálhattuk a Fehér-tó szépségét, melyet később a kilátóból fentről madárszemmel is megfigyeltünk. A bemutató házban megnéztük a Fehér-tó állatvilágát, végül a Postakocsi Csárda előterében Tóth Gábor madárbemutatójából szereztünk hasznos ismereteket a körülöttünk élő madarakról.