Január 29-én ingyenes bábelőadáson vehettek részt első osztályosaink, a Lázár Ervin Program keretében. 9 órától kezdődött a műsor, alig fél óra alatt rendezték be a tornatermet a szereplők és segítőik.

Igazi meglepetés volt a Kövér Béla Bábszínház művészeinek két mesefeldolgozása. Benedek Elek Világszép Nádszálkisasszony című meséjét láthattuk először, majd ehhez kapcsolódott A róka és a farkas története.

A gyerekek nagy figyelemmel és őszinte érdeklődéssel figyelték a produkciót. Később elmondták, melyik szereplő, illetve báb tetszett nekik a legjobban, a díszlet leleményessége mellett. A bábok jellemrajzot is közvetítő megjelenése ejtette ámulatba az elsősöket, s az, hogy pillanatok alatt falu, kamra, vagy éppen jeges tóvá alakultak a kis ládák és paravánok.

A színészek éneke, testközelisége is különleges élményt nyújtott. Szép látványélményben volt részünk a színészek ruháján és a díszleteken megjelenített népi motívumok láttán. Az összekötő zenei elemek, dalok is a népdalkincsünkből merítettek.

Búcsúzáskor a színészek megengedték, hogy közelebbről is megszemléljék egyik másik bábot, pár szót beszélgetek is velük.

Visszaidéztük a látottakat, rajz órán fakanálbábokat készítettünk, rögtönzött paravánunk mögött játszottuk el a róka és a farkas történetét.

Az előadás folyamán igazi rácsodálkozásokat , önfeledt nevetést figyelhettem meg a gyerekek részéről. Az osztályba járó tanulók  megközelítőleg negyedrésze találkozik a mese világával családjában. Sok esetben az óvodában és az iskolában szervezett programok jelentik számukra az egyetlen kulturális élményt.

Köszönjük a lehetőséget!