„Megújulni közös értékeinkben” mottóval hirdette meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate bizottsága a 2022. szeptember 22-25. között zajló Katolikus Társadalmi Napokat.

A programsorozatba a szatymazi Szent István Katolikus Általános Iskola művészeti csoportjai és focicsapata is bekapcsolódott.

Kis néptáncosaink 2022. szeptember 24-én (szombaton) adtak ízelítőt a Felcsíkból származó népi játékokból és táncokból. Többek között hejszát, öreg zsidó táncát, gólyást, kezest, változtatóst mutattak be a Dóm téren nagy sikert aratva. Köszönjük Both József néptáncoktatónak (CLASSIC Művészeti Iskola) és Odorics Helga tanítónak a lelkesítést és betanítást.

 

Citerásaink szintén ezen a szombaton délután vívták ki a hallgatóság elismerését produkciójukkal. Kónya Géza énektanár és tanítványai citerával kísért népdalai vidította fel a forgatagot.

 

Focistáink 2022. szeptember 23-án (pénteken) vettek részt a szegedi Szent Gellért Fórumban megrendezett KATTÁRS KUPÁN. Az Egyházmegye 19 focicsapatával mérték össze tudásukat, méltón képviselve iskolánkat. Köszönet Szalma János testnevelő felkészítő munkájáért.

 

Iskolai közösségünk nevében szívből gratulálunk a fellépő gyerekeknek!

Hálásan köszönjük a szülők támogatását, hogy a szatymazi Szent István Katolikus Általános Iskola ezen a rendezvénysorozaton megmutathatta tehetséges tanulóink felkészültségét és az iskolában folyó nevelő-oktató munka eredményességét.

Köszönjük a CLASSIC Művészeti Iskolának a támogatását, hogy néptáncosaink gyönyörű ruhákban mutathatták be produkciójukat.

Néptáncosok:
Czékmán Dorka 2.a
Ötvös Petra 2.a
Radnai Gréta 2.a
Szabó Janka 2.a
Balog Eszter 2.b
Fogas Benedek 2.b
Görbe Zselyke 2.b
Guti Izabella 2.b
Kanalas Lia 2.b
Menyhárt Gréti 2.b
Papp Lilla 2.b
Papp-Polonkai Adél 2.b
Rózsa Zsanett 2.b
Szalma Zsolt 2.b
Varga Gréta 2.b
Fekete Martin 3.a
Csányi Dávid 3.a
Rózsa Anna 3.b
Csányi Mia Bella 3.b
Kuspi Kamilla 3.b
Virág Bence 3.b
Papp Zsombor 4.a
Czékmán Hanna 4.a

Citerások:
Papp Zsombor 4.a
Ocskó Balázs 5.a

Focisták:
Papp Bence 7.b
Vetró Bence 7.b
Róvó Máté Antal 7.b
Maróti Levente Tamás 7.b
Csík Áron 6.b
Dankó Róbert 6.b
Tóth Mátyás 8.a