Ha december eleje, akkor Adventfeszt! Az egyházi év kezdetén nagyon jó felütés egy olyan program, ami a jelen fiataljainak szól, akik a jövő felnőttjei lesznek.

A helyszín a Szent Gellért Fórum, amely közel 500 fiatalt fogadott be, akik a Szeged-Csanádi Egyházmegye katolikus iskoláiból érkeztek Gyulától Mórahalomig.
A nap fontos üzeneteket hordozott: a DÖNTÉS fontosságát, mely mindennapjainkat kíséri, az advent időszakában tegyünk apró, de konkrét dolgokat a körülöttünk élőkért, az Eucharisztiában élő Jézus megszólítható és érzékelhető.
A lendületes program három blokkból állt: tánccal kezdődött, amelybe a diákok bekapcsolódhattak, majd a tanúságtevőket ismerhettünk meg. A diákok szívébe belopta magát Emmanuel Ilodigwe, nigériai szalézi szerzetes vidámságával, aki kiválóan beszéli a nyelvünket, sőt, a fiatalok nyelvét is! Megtapasztalhattuk, jól énekel, az is kiderült –nyolcadikosaink bizonyítják – a futásban is ügyes.
Jó volt hallani, milyen döntést hozott Mátyás testvér, ferences szerzetes, a fiatal Bauer házaspár, és az a testnevelés és hittan szakos tanár bácsi, aki eredetileg színésznek készült. Végül Noé Benedek osztotta meg, hogyan döntött és dönt minden nap Isten mellett.
A délután csúcsa a vidámságból és forgatagból a csendbe való megérkezés: találkozás Jézussal a szentségimádásban, majd a szentmisében, az Oltáriszentségben.
Jó volt megtapasztalni a szolgáló szeretetet az Ifjúságpasztorációs Iroda munkatársai felől, amellyel vendégül láttak minket.
„Ez egy tök jó nap volt!” – mondta egyik tanítványom hazatérésünkkor.
Hiszem és bízom benne, hogy fiataljainkhoz eljutott a Jelenlét zenekar által is tolmácsolt üzenet: „Jöjj, itt az idő!”