Már javában tart a darvak vonulása a telelő helyekre. Ilyenkor ősszel az észak-európai költő helyekről tartanak a Földközi-tenger melléki enyhébb éghajlatú területekre. Útközben hosszabb-rövidebb pihenőket iktatnak be, amelyek során igyekeznek a lehető legtöbb táplálékot magukhoz venni.

A páratlan élményt nyújtó darumegfigyelésre kiváló lehetőséget nyújt iskolánk diákjai számára is a szegedi Fehér-tó közelsége.

Ebben az évben az ötödik osztályosok Szűcsné Gera Julianna és Szalma János nevelők vezetésével vettek részt a programon november 18-án. A szeles időjárás ellenére izgalmas kaland volt a kisvasúttal történő utazás a tavak közé. A „madártenger” látványa mindig lenyűgöző, bár a legnagyobb sereget inkább este vagy kora reggel figyelhetjük meg, ugyanis napközben ide-oda húznak táplálékot keresve.

A madárgyűrűzés is nagyon különleges, ügyességet, szakértelmet kívánó feladat, amelyet Sándorfalva határában a Magyar Madártani Egyesület Szalakóta Látogatóközpontjában figyelhettek meg és próbálhattak ki a tanulók.
Végül a program a sándorfalvi piactéren megrendezett kavalkáddal zárult, ahol kiállítók, játékok, ételkóstolás várta a látogatókat. A kellemes őszi napsütésben, a természet megfigyelésével töltött délelőtt minden részvevő számára hasznos időtöltés volt.
Köszönjük a segítséget a szülőknek, akik a gyerekek szállításával járultak hozzá a program megvalósításához. Köszönet Barna Károly Polgármester Úrnak a szervezésben nyújtott segítségéért.