Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program által támogatott ROHU72 CBN című projekt keretében a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft., mint a projekt végrehajtásában résztvevő partner közreműködésével megrendezésre kerülő online katasztrófavédelmi versenyre beneveztünk a hatodik osztály 2 csapatával. A fiúk és a lányok külön csapatban mérték össze a tudásukat a nemzetközi versenyen. Romániai magyar iskolák, Arad, Temes és Csongrád-Csanád megye tanulói is beneveztek a versenybe, ami még rangosabbá tette a teljesítményünket.
A verseny tétje nem kevés, 5 napos, ingyenes katasztrófavédelmi táborozás az 1-3. helyezett csapatoknak.

A feladatok megoldása alapos felkészülést kívánt a csapattagoktól. Előzetesen mindenki egy- egy témakört részletesen tanulmányozott, így mindenki tudására szükség volt a verseny lebonyolítása során.

Október 11-én került sor az online versenyfeladatok megoldására. A csapatok nem kerültek be az első 3 helyezett közé, de alaposan felkészültek és helyt álltak. Hasznos tudás birtokába jutottak a felkészülés során, nagyban segítette a csapattagok együtt gondolkodását, együttműködését.

Csapataink:
Capybara lánycsapat
Ágoston Nikoletta, Lajkó Johanna, Gárgyán Eliza, Polgár Szonja, Kopasz-A. Renáta, Szász Petra.
A fiúk csapata: Kajmánok:
Bezdán Bálint, Farkas Ádám, Flóra Viktor, Lengyel Kristóf, Nagy Csongor, Tót Dániel.

Köszönet a vállalkozókedvű csapattagoknak a versenyen való részvételért, és Bitterné Benkó Ilona, osztályfőnök tanárnőnek a felkészítésért.