A Szent István Katolikus Általános Iskola hagyománya: évről évre a liturgia szolgálatát végző diákokat megjutalmazni az egész évben nyújtott segítségükért. Ebben a közös munkában valami „több” is hozzáadódik a kapcsolathoz, ami a diákokat egymáshoz, tanáraikhoz, az iskolához és a egyházi közösségünkhöz fűzi.

Júniusban két délutánt töltöttünk hittanosainkkal-énekkarosainkkal Szegeden, ahol, mint évek óta a Dóm az első helyszín, amit muzeológusok vezetésével látogatunk meg. A gyerekek kérdésekkel ostromolták a Dóm Látogatóközpont munkatársait, akik titkokat árulnak el a festményekről, a liturgikus térről. Nemcsak kegytárgyak kerültek a tarsolyokba, hanem igazi játékélmény is, amiért köszönet a Pöttyös Zebra játékbolt munkatársainak! Elmaradhatatlan a fagyizás, a játszótér, a Belvárosi híd felfedezése.

Mi is tanulhatunk diákjainktól: tramtrainnel való utazásunkat Zsombor segítette, ami, még nekünk, felnőtteknek is élmény volt!

Köszönet Sárga-Beke Zsuzsanna hitoktatóknak, Kormányos-Török Erikának, Kónyáné Dinnyés Kamillának és Kónya Máténak a kíséretért!