2024.06.20-án tartottuk az iskolában a DÖK nap keretében a gyermeknapi kirándulást. A felső tagozatból a Beretzk Péter kilátóhoz sétáltak ki az 5-7. osztályosok és a 4.b. Az alsó tagozatosokat és a nyolcadikosokat a Faluházban várták érdekes foglalkozások.

Reggeli után az osztályok egy része elindult a Faluházba, ahol három helyszínen zajlottak a programok. Vadon élő állatokról tartott előadást Preszner Sándor. Bemutatta a vadászok hangszereit és sípjait. Láthattunk kisebb nagyobb trófeákat is. Ici nénivel csákót hajtogattak a diákok, mely a tűző nap elől védte a kobakokat. Etelka néni “mesés” feladványokkal készült, amit csoportokban oldottak meg a tanulók. A játszótéren kipróbálták az osztályok az új sporteszközöket, majd váltó futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat a csapatok. Szurkolástól volt hangos a pálya. Büszkék voltunk, hogy mindenki teljesítette a távot.

A kilátóhoz csoportokban gyalogoltunk, a nagy meleg miatt vízzel és rágcsálnivalókkal felszerelkezve. A kilátóra fellépcsőztünk, csodálatos kilátás nyílt a Fehértóra. Változatos vízivilág fogadott bennünket Ábrahám Krisztián természetvédelmi szakember kalauzolásával. A horizonton párába burkolózva el lehetett látni a környező települések széléig is. A felemelkedő levegő remegése szinte idevarázsolta nekünk a délibábot. A terület régmúltját, változásait Krisztián mesélte el röviden a tanulóinknak felhívva a figyelmüket, hogy a természetért és környezetünk élővilágáért felelősséggel tartozunk mindannyian. Élhető és változatos Földet szeretnénk utódainkra hagyni.

A helyszínekről visszaérkezve ebédig vegyes csapatok közös játékkal töltötték az időt a tornateremben. Bizony jólesett az ebéd és a délutáni pihenés mindenkinek a tartalmas programjaink után.
Köszönjük a polgárőrség tagjainak a munkáját a biztonságos közlekedéshez, a gyerekek visszaszállítását az iskolához a szatymazi Önkormányzatnak és az ÖNO munkatársainak.

A nyarat idéző időjárással és kirándulással ráhangolódtunk az előttünk álló szünidőre, a tartalmas időtöltésre, pihenésre.