Büszkeséggel és nagy örömmel tesszük közhírré, hogy iskolánk tanulói és tanulóközösségei a Szegedi Dóm Látogatóközpontja által meghirdetett Betlehem-készítő pályázaton kiemelkedő eredményt értek el.

A „Vegyes technikák, csoportos 1-4. osztály” kategóriában Zomboriné Őze Edit osztályfőnök és szülői közössége segítségével a 2.a osztály 3. helyezést ért el betlehemével.

 

 

 

 

 

 

 

Alkotásuk a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodájának különdíját is elnyerte, amely nagy megtiszteltetés a 2.a osztály számára.

Az elismerés mellé jutalomként az osztály 1 napot tölthet el a Szegedi Dóm Látogatóközpontban, amely magában foglalja a Szegedi Dóm és a Dömötör-torony megismerését idegenvezetéssel, részt vesznek egy múzeumpedagógiai foglalkozáson és a Dóm tornyának (46 méteres) kilátószintjéről rácsodálkozhatnak madártávlatból Szegedre. Ezt hamarosan át is élhetik, hiszen júniusban kirándulni mennek az osztályaink. Bizonyára sok-sok élményt fog nyújtani a jutalomkirándulás.

Elismerő oklevélben részesült a 8.b osztály betleheme is. Gratulálunk Szűcsné Gera Julianna osztályfőnöknek és a nyolcadikosainknak!

A „Rajz, festészet, egyéni 5-8. osztály” kategóriában elért 3. helyezéséért (közönségszavazás) Nagy Boglárka 8.b osztályos tanulónknak is szívből gratulálunk! Felkészítő tanára Balogh Bernadett rajztanárnő munkáját is dicséri ez a remek eredmény. Boglárka egy családi toronybelépőt kapott jutalomként, amely kapcsán gyönyörködhet Szeged panorámájában a torony kilátószintjéről, valamint megcsodálhatja a Toronygaléria időszaki kiállítását. A harangszinten pedig a Dóm óraszerkezetébe is bepillanthat, valamint a torony 4 harangját is közelről láthatja.

Iskolánk egyik hagyományteremtő kezdeményezése, hogy adventi és húsvéti időszakban az osztályok és tanulóink kézműves alkotásai a szatymazi Szent István Király Templomban is bemutatásra kerülnek. Örömünkre szolgál az is, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye teret enged az alkotások kiállításának a Dóm Látogatóközpontjában. Itt a nagyközönségen kívül olyan neves művészek zsűrizik és véleményezik a tanulók képzőművészeti remekeit, mint Józsa Judit keramikusművész és Sonkodi Rita festőművész. Büszkeséggel tölt el, hogy kis közösségeink és egyéni alkotó diákjaink kivívták a világhírű művészek elismerését is. Gratulálok pedagógus kollégáimnak a tehetséggondozó munkájukért!

Barna Károlyné
igazgató